Islam – Religion – Miljöpartiet

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/erdo-an-kritiserar-sverige-for-kaplan-affaren

Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan: ” Han ser det som ett exempel på hur muslimer motarbetas i olika västländer.”

Den turkiska presidenten försöker ständigt slänga bensin på den eld som flammar muslimernas exkluderande ifrån västvärlden, det är väl aningen fel att skriva det på ett sätt som legitimerar att de faktiskt inte är inkluderade.

Den västerländska kulturen med den sekulariserade grunden försöker att eftersträva ett harmoniskt samhälle, en mångkultur som blomstrar av idéer och ekonomiska möjligheter, det är en vacker idé och den är verkligen inte omöjlig, dessvärre så kräver det att vi stabilt står fast vid vad vi tycker är rätt.

Ett mångkulturellt samhälle måste baseras på respekt för att det ska kunna fungera, att det finns en jämställdhet och en rättvisa som gäller för alla, detta i samhället handlar om respekten för person. För mig innebär det att man alltid ska behandla alla lika, det är något som jag hoppas faller sig naturligt för de generationer som kommer.

Den respekten innebär inte att det finns immunitet för korkade idéer, vi får i västvärlden kritisera saker som vi anser är fel, sedan är det upp till omgivningen vad de anser och om de vill ta ställning till det som sägs. Muslimer, Kristna Jehovas vittnen, Judar, Buddister, Hinduer, Katoliker, Baptister och Pingst vänner sitter alla på en massa idéer som de gärna och mindre gärna delar med sig av, man kan inkludera dessa i ett samhälle utan att samhället ska behöva be om ursäkt för de som har ömma tår och ständigt känner sig kränkta, då jag med denna text inledde om Islam så ska jag nu också fortsätta med det.

Det är långt ifrån alla muslimer som anser vad de allra högljuddaste svamlar om, dock så ligger det även i de tystas intresse att samhället anpassar saker efter dem, Islam är en kultur och instruktionsboken är Koranen, vi ska inte be om ursäkt för att denna bok inte har influerat vårat samhälle, det är något vi ska vara mycket tacksamma för. Jag är otroligt glad att Sverige har lagstiftat emot månggifte och att gifta sig med barn. Det måste klargöras ordentligt, så ordentligt att det blir en ny paragraf.

Religionsfrihet innebär inte att all religiös verksamhet ska tillåtas, det innebär att man har rätt att tro på vad man vill utan att någon kommer förföljas på dessa grunder, vad gäller Sverige, Norge och Schweiz så har vi förbud mot de slaktmetoder som den judiska och muslimska kosten kräver, vi anser inte att det är ett värdigt sätt att slakta djur på så därför har vi lagar som reglerar dessa, http://data.riksdagen.se/dokument/GT02MJ509 här kan man läsa hur hårt man kan gå fram på frågan, detta Riksdagsförslag skrevs av Joe Frans 2005, han var då riksdagsledamot för socialdemokraterna, ” . . .utöva sin religion eller tro genom gudstjänst, undervisning, sedvänjor och ritualer. Denna frihet kan, enligt samma konvention, inte inskränkas genom annan lagstiftning, men så är just fallet med nuvarande djurskyddslag. ”, det har de senaste veckorna vart ett otroligt blåsväder kring Miljöpartiet om att det finns andra intressen en de som partiet står för, citatet jag tog med i från Joe´s riksdagsförslag visar också detta, att på allvar hävda att den religiösa friheten skulle stå över all annan lagstiftning är en farlig väg att gå, det finns gott om exempel världen över där religiösa idéer dominerar och får härja fritt.

Det kan verka smått att prata om hur djur slaktas när det inom de allra flesta religioner begås monstruösa överträdelser gällande kvinnors rättigheter, systematisk barnmisshandel och mördandet av homosexuella och oliktänkande. Vi ska respektera människor men vi behöver inte respektera vad människor tror, inte ifall det finns motsättande värderingar, jag vill att mina värderingar och de som samhället agerar ifrån baseras på ett rationellt tänkande, att vi med klarsynt perspektiv lär oss av vår historia och att vi i nu och framåt strävar till ett jämställt, rättvist och stabilt samhälle. Att låta samhället influeras av religion är att stega tillbaka, efter andra världskriget blev mänskliga rättigheter en prioritet, samtidigt i USA pressade man på med religiös propaganda för att bekämpa den gudlösa fienden, efter verkarna som vi ser idag är förbluffande, USA som grundades med den klara skillnaden mellan stat och kyrka framstår som en kristen nation, något en majoritet av befolkningen nu tror. Ett annat sorgligt exempel är Iran som fram till 1979 ansåg att den Svenska modellen var värd att eftersträva, efter den muslimska revolutionen så har vi bannlysande av böcker, förföljelse av minoriteter och koran inspirerade lagar, civilisationens vagga. . Saudi Arabien, Turkiet och Pakistan är också otrevliga exempel på elit styrda samhällen där du gör bäst i att tänka som majoriteten, Pakistan har likt många andra religiösa länder ett råd som utgörs av religiösa tolkar (för brist på bättre förklaring), dessa ser över nya lagar så att de inte går emot Islam, skulle en galning lägga fram ett förslag om att det inte ska vara lagligt att våldta sin fru då hon inte menstruerar så går rådet in och säger -“Hädelse!” och förslaget begravs med bråkmakaren (i bästa fall jagas ur landet)

Den lilla poäng jag vill få fram är att vi kan inte bygga ett säkert samhälle på patriarkala och moraliskt vedervärdiga texter som några människor anser heliga, dessa texter behöver inte respekteras, det spelar inte någon roll om någon blir kränkt av att jag yttrar mig om dessa texter, så här till exempel:

Judendomen

Jahve beter sig Moseböckerna som en femåring som håller på att avtända efter två månader oavbrutet rökande av Meth, hans personligheter antropomorfierade skulle fylla det största mentalsjukhuset.

Kristendomen

Det nya testamentet är ett påhitt av missnöjda Judar och anti-semiter, det är en efter konstruktion för att passa profetior ifrån det gamla testamentet, dock så var det tydligen för svårt att följa en mall då resultatet blev den dynga vi kan läsa idag. Det ska också påpekas att det finns vissa författare i det nya testamentet som i förbi farten skrev att Jesus hängdes upp i ett träd.

Katolicmen

Vad ska man säga. . Att en institution som har 2,5 miljarder anhängare och ofantliga summor (som jag antar att de köpt passage genom nålens öga med) får i de allra flesta länder internt ta hand om sina anställda ifall det händer något, så som när en skola löser en konflikt (misshandel) mellan elever (3 mot 1) och inte vill blanda in polisen, att skydda präster som i åratal har knullat tusentals barn med en omplacering och en ursäkt var allt som krävdes. Utöver det så kan man kanske hoppa på Påven eller påvarnas fascination av att ge människor AIDs, det verkar vara en ganska omfattande del av påvandet, kondomer är djävulens påfund så nej nej nej, ”Vill du abortera bort din hivsmittade avkomma för att du blev våldtagen?! Nope, livet är en välsignelse! Lägg i kollekten.”

Islam

Nu kommer jag till Islam och det första man tänker är ju ”As bra religion! . . snälla döda mig inte. .” det blir lätt att man gör det i alla fall, de hade ganska nyligen en tävling i USA där offren vid Charlie Habdo skjutningen skulle hedras, tävlingen gick ut på att man skulle rita profeten Muhammed, två muslimska män attackerade och blev ner skjutna av en polisman, det var en lycklig dag, många människor har inte varit lika tursamma. Det är viktigt påpeka att det får inte bli ett hat mot alla muslimer på grund av dessa islamister, det tjänar heller ingenting till att förneka var islamisterna får sina idéer ifrån, Koranen. Förutom att det finns väldigt mycket uppmuntrande till våld och väldigt tydliga antisemitiska stycken så är det också helt enligt Koranen ok med: Gifta sig och ha sex med en flicka så fort hon uppvisar pubertet, i Muhammeds fall när hon var 6 år men han väntade tills hon var 9 år innan han hade sex med henne. Att det krävs två kvinnor för att det ska räknas som ett vittnesmål ifrån en man. I koranen står det ingenting om burka eller slöja utan bara att man ska klä sig värdigt. Döda personer som lämnar tron. Koranen är inte felfri och omvärldens rädsla att påpeka detta förargar fler en bara islamister.

Baptister

De tror att det finns demoner, djävlar och gud i fanimej allt. . .

Hinduer

Varför ska man behöva säga våldtäkt, de må betäcka kvinnan med våld men det är ju mest för att alla andra gör det. Den sjuka och förvridna syn som råder i Indien driver mig till illamående, utöver deras vidriga kvinnosyn så har de ett kast system som piskar ner personer dit de hör hemma på grund av den lott det fick vid födseln, det lägsta kastet anses varit riktiga svin i sitt förra liv vilket förståeligt ledde till masskonverteringar till buddism.

Frihet

Vi får säga vad vi vill om sjuka, konstiga och påhittade idéer, man ska inte hacka på människor och det är lätt att man blir anklagad för att göra just det när jag håller på som jag gör, japp jag hackar på religion och den goda anledningen till det är för att de ställer krav och bildar opinion som baseras på deras dogm, en dogm som de försvarar och lever efter, att släppa på det sekulariserade greppet som nu finns är att motarbeta allt det jobb som människor kämpat för århundradena tills idag, den tyranni som kyrkan höll över vad folk skulle tänk och göra, teokratier existerar omkring oss idag och är vidriga exempel på en motsats till mångkulturen.

Religion är en privat sak, en hobby och något som kanske bör hållas där, en ärlig dialog där människor stärker sina argument med att ”Allah” vill si och ”Jahve” vill så kan inte tas på allvar, om religionsfriheten skulle fungera så som Joe och dessa människor anser så kan jag avsluta med ett försök. .

Jag har en telepatisk kontakt med en gudomlig varelse som bor i stormens öga på Jupiter, han har gett mig bud att jag inte får betala skatt, detta är en dödssynd. Nu får vi se om jag blir kränkt av staten eller om vi har religionsfrihet. .

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s